Dart Leagues

Dart competities in de wereld

er zijn vele beroemde dart competities over de hele wereld, zoals de World Darts Federation (WDF), Professional Darts Corporation (PDC), British Darts Organisation (BDO), etc.

De World Darts Federation (WDF), dat is een van een beroemde dart competities werd opgericht in 1976, door vertegenwoordigers van veertien (14) landen. Het lidmaatschap staat open voor de officiële Nationale inrichtende macht van Darts in alle naties. Opgenomen in de VS, als een wereldwijde federatie van darts lichamen, de WDF stimuleert de bevordering van de sport of Darts onder en tussen deze organen, in een poging om internationale erkenning voor Darts krijgen als een grote sport.

De WDF is een niet-politieke, niet-raciale en non-profit organisatie die zich inzet in de richting van het bereiken en handhaven van de hoogst mogelijke standaard van presentatie en organisatie, over de hele wereld.

De British Darts Organisation is een andere beroemde dart competities, of de BDO voor de korte, is een darts organisatie. Het werd opgericht op 7 januari 1973 door Olly Croft, OBE in de voorkamer van zijn huis in Muswell Hill. De BDO is een stichtend lid van de World Darts Federation, die in 1976 werd gevormd

De BDO bestaat uit 64 lid provincies in Groot-Brittannië en organiseert toernooien voor grass roots spelers juiste manier tot professioneel niveau.

De BDO stellen de regels die het spel van darts regeren, zoals de grootte van het gooien van oche (2.37m / 7ft 9 ¼ inch) en de hoogte en de afmetingen van het bord. De BDO organiseerde de eerste World Professional Darts Championship in 1978, vele jaren bekend als The Embassy - vanwege de sponsoring door Imperial Tobacco. Het is nu bekend als de Lakeside World Professional Darts Championship - of Lakeside voor kort.

De Professional Darts Corporation (PDC) is een professionele darts organisatie, in 1992, toen een groep van toonaangevende professionele spelers afgesplitst van de officieel erkende British Darts Organization in het Verenigd Koninkrijk gevestigd. Barry Hearn, een lange tijd gevestigde sport-promotor, is de huidige voorzitter.

De PDC ontwikkeld en houdt verscheidene kampioenschap competities, waaronder zijn eigen jaarlijkse World Professional Darts Championship. Het loopt ook zijn eigen wereld ranglijst op basis van de prestaties van spelers. De PDC heeft verschillende ranking wedstrijden die worden gehouden in de jaarkalender, zoals de UK Open, Las Vegas Desert Classic, World Match spelen en het WK gehouden in het Alexandra Palace, Londen.

De Internationale Dart Players Association (IDPA) werd ingehuldigd in 1994 en is een onafhankelijk darts orgaan dat officieel is erkend door de World Darts Federation en al zijn organen nationale bestuur en bestaat uit spelers van beide geslachten uit de hele de wereld.

Omdat het concept van de IDPA is een forum voor discussie en samenwerking tussen alle actoren en darts bestuursorganen van de WDF gecreëerd. Het forum dat is gemaakt speelt een belangrijke en essentiële rol in de sport van darts en heeft bewezen zijn geworden van groot nut en de bijstand aan alle darters.

Naast deze vier beroemde dart competities, zijn er verschillende darts competities in elke stad waar darts worden gespeeld, waarbij de huidige klassement, toernooi lijsten en lokale dart informatie biedt.

Als u interesse in onze producten, neem dan gerust contact met ons op via e-mail: sales@chinatungsten.com   sales@xiamentungsten.com of telefonisch:+86 592 5129696.